Sve oko nas
Kolekcija svega što nas okužuje, slike, videi, zanimljivosti, svakodnevno, podjelite sa prijateljima!
8. sij 2012.
Crtani Miki Maus je crtani film nastao 1928. godine od strane Walta Disneya i Uba Iwerksa uWalt Disney Studio. Crtani lik Miki Maus pamtimo po crnim i crvenim hlačama, velikim žutim cipelama i bijelim rukavicama. Crtani film Miki Maus je jedan od najpoznatijih crtanih filmova u svijetu,  ujedno i maskota Walt Disney Company.

Crtani film Miki Maus bio je nominiran za Oscara za najbolji kratki film animacije, te je osvojio  nagradu  1942.U crtanom filmu Miki Maus javljaju se i drugi likovi, njegova djevojka, Mini Maus, Pluton,pas te ostali. Crtani Miki Maus možete pogledati niže.

Oznake: , ,

Za mnogobrojne katoličke obitelji, glavni simbol došašća ili adventa su adventski vijenaci izrada. Vrlo jednostavan predmet,koji krasi svaki stol domaćice u pred Božićno vrijeme. Sastoji se od četiri svijeće, okružen uglavnom zimzelenim granama.Svjetlo svijeća označava Kristovo svjetlo, koji će doći na svijet na Božić.

Bilo da je obješen na ulaznim vratima ili na kaminu, Božićni vijenaci najavljuju dolazak blagdana. Većina ljudi misli da su pravljani od zimzelenih grana i zelenike, ali Božićni vijenci zapravo mogu biti izrađeni raznih materijala. Kad god imate volje zasukat rukave izrada božićnih vijenaca je brza, jednostavna i zabavna.
 Ako ste nikada niste probali , što čekate? Adventski vijenci izrada, Božićni vijenci!

Oznake: , ,

Motorne kosilice za travu je stroj koji koristi rotirajuće oštrice i siječe travknjak po jednakoj visini. Motorne kosilice za travu koriste oštrice koje se rotiraju oko vertikalne osi poznate kao tako zvane rotacijske kosilice, a kosilce koje koriste sklop oštrica koji se rotira oko vodoravne osi nazivaju cilindar ili kolut kosilice.
Razni modeli i dizajni su napravili, svaki prikladan za određenu svrhu. Najmanji modeli, guraju ljudi, pogodne su za manje površine i vrtova, a veći, samohodne kosilice za travu, sjedeće kosilice su prikladni za velike travnjaka, a najveći, velike kosilice vuku se uz pomoć traktora, dizajnirani su za velike površine trave, kao što su golf igrališta i parkovi.
Prve motorne kosilice za travu počinju se proizvodit 1921. godine.

Oznake: , ,

6. sij 2012.
Crtani film Bambi je američki animirani film iz 1942. godine, kojeg je producirao Walt Disney i redatelja Davida Dodda Handa, a nastao je prema istoimenom romanu pisca Felixa Saltena. To je 5. animirani film iz Disneyjevog studija. Kojem su glasove posudili Bobby Stewart, Donnie Dunagan, Hardie Albright, John Sutherland, Paula Winslowe, Peter Behn, Tim Davis, Sam Edwards, Will Wright, Cammie King, Ann Gillis, Fred Shields, Stan Alexander, i Sterling Holloway. Nastavak pod nazivom Bambi crtani II objavljen je 2006. godine.

Crtani film Bambi je prvi Disneyjev filma u kojem nema ljudskih likova.

Oznake: , , ,